ICC-nieuwsbrief mei 2021

20-05-2021 Afbeelding 9

ICC-nieuwsbrief mei 2021

Vast aanbod groep 1 en 2

Helaas kon de voorstelling van Phion in Theater Hof88 nog niet doorgaan. Maar deze is verplaatst naar volgend seizoen, dus deze houden jullie tegoed.

Maar voor dit schooljaar is er ook nog digitaal aanbod voor de groepen 1 en 2.

We hebben de digitale variant van de succesvolle voorstelling Reismuis weten vast te leggen.

Afbeelding 3

 

Reismuis is de avontuurlijke zoektocht van Muis Dingeman en gaat over vreemde talen, andere culturen en grappige gewoontes.

Wellicht mooi om in de laatste weken aan te sluiten bij het Thema Reizen of  Vakantie.

Meer informatie en opgave, tot uiterlijk vrijdag 28 mei, via de KEPA site.

28 mei Dag van de Duurzaamheid

Vanuit de gemeente Almelo ontvingen we onderstaand bericht. Graag sturen we dit aan jullie door. Laat je weten als je meedoet?

Op de Dag van de Aarde (Earth Day 22 april) ging het Nationale lied ‘De Aarde is ons lief’ in première. “Kippenvel” is wat we vooral te horen kregen direct na de lancering van het lied, dat in kindertaal vertelt wat de Werelddoelen van de Verenigde Naties zijn.

Prinses Irene verzorgde de introductie en getalenteerde jongeren brachten via zang, rap, hun instrumenten én dans een heldere visie op een duurzame toekomst. De lancering heeft veel aandacht gekregen in de media. We maakten er een compilatie van.

Afbeelding 4 
Op 28 mei om 9:00 uur willen we ter afsluiting van de Maand van de Aarde het lied met volwassenen en kinderen zingen, musiceren en dansen. En dat kan coronaproef!

We hebben meedoen super makkelijk gemaakt: naast dat het lied te vinden is op verschillende streamingdiensten, hebben we de audiobestanden, lyrics, zangnoten, partituren, danschoreografieën en TikTok Challenges beschikbaar gesteld op onze website. De videoclip is te bekijken op: https://schooldagvandeduurzaamheid.nl/de-aarde-is-ons-lief/.

Er hebben zich al ruim 50 scholen en organisaties aangemeld. Wat zou het fantastisch zijn als mensen in uw gemeente ook mee doen! Een basisschool, lokale muziekdocenten met hun leerlingen, een kinderkoor en/of een dansschool, kinderen uitnodigen bij u op het gemeentehuis, grootouders met hun kleinkinderen. Er doet zelfs een ponyclub mee die een kür maakt op het lied!

Burgemeester Carol van Eert van gemeente Rheden, waar de eerste Schooldag van de duurzaamheid werd georganiseerd, nodigt u ook van harte uit om mee te doen:

https://vimeo.com/537221206.

Cultuureducatie met Kwaliteit

Onlangs hebben jullie informatie ontvangen over deze regeling vanaf volgend schooljaar.

Een aantal scholen heeft al contact gezocht. Wil je je inschrijven of wil je meer informatie, neem gerust contact op met Erika. Inschrijven kan tot 1 juni.

Meer informatie kun je hier vinden.

 

Vooraankondiging KEPA-aanbod 2021-2022

 

Op dit moment is iedereen druk bezig om het aanbod voor volgend schooljaar samen te stellen.

De bedoeling is dat dit half juni online komt. Inschrijven kan vervolgens tot 17 juli. Dus 1 moment, net als voorgaande jaren.


ICC-cursus

In september start er weer een cursus om cultuurspecialist op jouw school te worden(zie ook nieuwsbericht van 25.04.2021).

Wil je meer weten neem gerust contact op met Erika Bijlsma.

Met vriendelijke groet,
Erika Bijlsma Steen

Anouk Snellink: anouk.snellink@kaliberkunstenschool.nl  
                          06-12178106

Erika Bijlsma   : e.bijlsma@kaliberkunstenschool.nl
                          06-24715947

Hoofdlocatie:
Willem Wilminkplein 1
7511PG Enschede
www.kaliberkunstenschool.nl 

Je kunt ons ook vinden op:

YouTube2Twitter2Linkedin2Instagram2Facebook3