Kuuk'n concert

Kaliber Kunstenschool

Terug naar het overzicht van aanbod

Omschrijving

Een vrolijk meedoeconcert voor en door leerlingen van groep 1 en/of 2 in samenwerking met een lokale muziekvereniging. In twee workshops worden verschillende liedjes en muzikale activiteiten in de klas ingestudeerd onder begeleiding van een docent van Kaliber. De groepsleerkracht herhaalt met behulp van lesbrieven het aangeleerde. Tijdens de uitvoering begeleidt een (jeugd)orkest van de muziekvereniging de leerlingen. 

Laat een review achter

Doelgroep Groep 1, Groep 1 en 2, Groep 2,
Ervaringsvorm Actief
Discipline Muzikale voorstelling
Locatie Eigen school
Duur 45 min.
Max. aantal deelnemers 30 leerlingen
Kosten
  • De kosten per groep zijn € 492,50
Periode of data Gehele schooljaar
Begeleidend materiaal
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie en Oriëntatie op jezelf en de wereld
Aansluiting bij kerndoel
Leerlijn ‘Allemaal een wereldburger’- dit aanbod laat kinderen kennismaken met diverse vormen van cultuur. Het prikkelt kinderen om nieuwsgierig te worden hoe anderen denken en voelen, iets wat een belangrijke eigenschap van de wereldburger.
Vakoverstijgende mogelijkheden
Bijzonderheden
  • Kaliber ondersteunt u bij het leggen van de verbinding tussen uw school en een muziekvereniging, helpt de leerkrachten bij het instuderen van het materiaal, begeleidt de school en muziekvereniging naar het concert en verzorgt de presentatie (eventueel in samenwerking met de dirigent, een leerkracht of directeur) van de uitvoering. De leerlingen werken in dit project aan samenwerken, presenteren, werken en zelfvertrouwen
  • In totaal 2 lessen van 45 min en een uitvoering van ong. 30 min ( minimale afname).
  • Digibord/toegang tot het lesmateriaal.
  • De lesbrief wordt voor aanvang toegestuurd.
  • Een vrolijk meedoeconcert voor en door leerlingen van groep 1 en/of 2 in samenwerking met een lokale muziekvereniging. In twee workshops worden verschillende liedjes en muzikale activiteiten in de klas ingestudeerd onder begeleiding van een docent van Kaliber. De groepsleerkracht herhaalt met behulp van lesbrieven het aangeleerde. Tijdens de uitvoering begeleidt een (jeugd)orkest van de muziekvereniging de leerlingen.
  • Er is nog meer aanbod, voor meer info kunt u terecht bij Onderwijs@kaliberkunstenschool.nl

Vragen over dit aanbod?

Voor verdere informatie over dit aanbod kun je contact opnemen met Patricia.Vugteveen (educatie@kaliberkunstenschool.nl)