Nieuwsbrief ICC januari 2020

13-01-2020

NIEUWSBRIEF ICC – december 2019


Beste allemaal

 
Hopelijk hebben jullie genoten van de feestdagen en vrije dagen met degenen die je lief zijn, zodat je het nieuwe jaar weer vol energie kunt beginnen.

In deze ICC-nieuwsbrief allerlei mooie en interessante activiteiten op het gebied van cultuureducatie in Almelo en daarbuiten, voor je zelf en voor jullie leerlingen.

We hopen er  in 2020 samen een mooi en creatief jaar van te maken.

Namens KEPA,

Anouk Snellink en Erika Bijlsma

 
Spoedcursus creativiteit

Wat kun je allemaal met een paperclip?
Een spoedcursus creativiteit door illustrator Saskia Pekelharing.
We halen allemaal wel creatieve lesideeën van Pinterest. Maar hoe weet je nu of jouw leerlingen echt 21ste-eeuwse creatieve vaardigheden hebben geleerd? Hoe geef je een creatieve les, die de meeste kinderen leuk vinden? En kan dat op een manier dat het jou als docent minder in plaats van meer tijd kost?

 Meer weten, kom dan woensdag 18 maart van 19.30 uur – 21.00 uur naar deze workshop van Saskia Pekelharing in Kaliber Kunstenschool.

Graag opgeven vóór 12 maart bij Erika:  e.bijlsma@kaliberkunstenschool.nl.

 
KEPA Cultuurdag 2020: woensdag 4 juni, 15.00 uur tot 18.00 uur

Ook in 2020 willen we een KEPA Cultuurdag organiseren. Een middag voor directeuren, ICCers en andere collega’s. Op de KEPA-dag willen we in een feestelijk en actief programma alvast een kijkje geven in het aanbod voor schooljaar 2020 – 2021.  Dit alles in de vorm van korte workshops en previews. In combinatie met een stukje kennisdeling vanuit de diverse CMK (Cultuureducatie met Kwaliteit)-projecten, ingrediënten voor weer een inspirerende en informatieve middag. SAVE THE DATE!


Xpeditie Cultuureducatie 2020

Op woensdag 27 mei organiseert het team van Rijnbrink Cultuureducatie voor de zesde keer het jaarlijkse congres Xpeditie Cultuureducatie in de provincie Overijssel. Xpeditie Cultuureducatie wil bezoekers van het congres prikkelen om na te denken over cultuureducatie, onder andere door middel van lezingen en workshops. Doelgroepen van het congres zijn het onderwijs, culturele- en erfgoedinstellingen, aanbieders van educatieve projecten, gemeenten en combinatiefunctionarissen. Bekendmaking van de locatie en het definitieve congresprogramma volgt.


We willen de nieuwsbrief ICC jaarlijks 3 keer laten uitgaan. Hiervoor vragen we ook jouw input. Wil je een uniek project of workshop op jouw school onder de aandacht brengen of andere informatie met ons delen, mail dan je bijdrage aan Erika.

Deadline voor de volgende nieuwsbrief is 25 februari 2020

Anouk Snellink   : anouk.snellink@kaliberkunstenschool.nl   T 06 - 46201131                                                  
Erika Bijlsma     :  e.bijlsma@kaliberkunstenschool.nl            T 06 - 24715947