Nieuwsbrief ICC januari 2020

13-01-2020

NIEUWSBRIEF ICC – december 2019


Beste allemaal

 
Hopelijk hebben jullie genoten van de feestdagen en vrije dagen met degenen die je lief zijn, zodat je het nieuwe jaar weer vol energie kunt beginnen.

In deze ICC-nieuwsbrief allerlei mooie en interessante activiteiten op het gebied van cultuureducatie in Almelo en daarbuiten, voor je zelf en voor jullie leerlingen.

We hopen er  in 2020 samen een mooi en creatief jaar van te maken.

Namens KEPA,

Anouk Snellink en Erika Bijlsma

 
Presentatiedagen 2020

Elk jaar presenteren de verschillende impresariaten hun nieuwe cultuureducatieve aanbod aan publiek bestaande uit ICC'ers, culturele commissies en vaak ook basisschoolleerlingen. Je krijgt een voorproefje van het nieuwe aanbod, kijkt mee of een voorstelling geschikt is voor jouw leerlingen en dankzij de aanwezigheid van basisschoolleerlingen krijg je een beeld hoe een voorstelling bij leerlingen overkomt.

Met een afvaardiging uit Almelo willen we graag de volgende presentatiedagen bezoeken:

-          maandag 20 januari 2020:  Buro Bannink - De Kom, Nieuwegein

-          dinsdag   21 januari 2020:  STT produkties - Odeon, Zwolle

Wil je mee, geef je dan voor 10 januari op bij Erika: e.bijlsma@kaliberkunstenschool.nl

 
Open Huis Cultuurplein Elisabethhof

Op zaterdag 25 januari zetten zowel Theater Hof 88, Kaliber Kunstenschool als Kunsthal Hof 88 hun deuren open voor publiek. Tijdens de rondleidingen kan er letterlijk een kijkje in de keuken worden genomen en mogen bezoekers in Theater Hof 88 zelfs voor even aan de licht- en geluidsknoppen draaien. Uiteraard worden bezoekers verwelkomd met een warme drank en wat lekkers. Bij Kaliber Kunstenschool kunnen er verschillende proeflessen worden gevolgd, zoals muziek, dans en toneel, en op het plein presenteren verschillende amateurgezelschappen zich. In Kunsthal Hof 88 is een bijzondere jubileumexpositie te zien, waarin wordt teruggeblikt naar alle kunstenaars die in de afgelopen jaren hebben geëxposeerd. Het gehele programma wordt ondersteund door live muziek op verschillende plekken in de panden rondom het plein en op het plein zelf.

Theatervoorstelling

’s Avonds is er in Theater Hof 88 een cabaretvoorstelling te zien. Martijn Kardol, prijswinnaar van het Leids- en Groninger Cabaret Festival, komt voor de tweede keer naar Almelo. Deze keer met zijn voorstelling ‘Contact’. Kaarten voor deze voorstelling zijn te koop voor een speciale actieprijs van €10,- per kaart in het kader van het Nationaal Theaterweekend. Zijn debuutprogramma ‘Bang’ werd ontvangen met uitsluitend lovende kritieken, meerdere viersterren recensies en een nominatie voor ‘Neerlands Hoop 2018’.

 
Bijeenkomst Erfgoededucatie woensdag 29 januari 2020

Op woensdag 29 januari organiseren we voor alle ICC'ers en geïnteresseerde collega’s een bijeenkomst over erfgoed en erfgoededucatie in het Stadsmuseum.

Tijdens deze middag willen we met elkaar in gesprek over het aanbod in Almelo, diverse projecten op het gebied van erfgoed in Almelo, maar vooral ook jouw wensen en vragen op het gebied van erfgoed.

Vanaf 14.00 uur ben je van harte welkom voor bezichtiging van het Stadsmuseum.

Vanaf 14.45 uur staan koffie en thee klaar.

We starten met de plenaire bijeenkomst om 15.00 uur. Het programma duurt tot 17.30 uur.

We horen graag uiterlijk 22 januari of je er ook bij bent. Dit kun je doen diir een mail te sturen naar Erika: e.bijlsma@kaliberkunstenschool.nl

 
Spoedcursus creativiteit

Wat kun je allemaal met een paperclip?
Een spoedcursus creativiteit door illustrator Saskia Pekelharing.
We halen allemaal wel creatieve lesideeën van Pinterest. Maar hoe weet je nu of jouw leerlingen echt 21ste-eeuwse creatieve vaardigheden hebben geleerd? Hoe geef je een creatieve les, die de meeste kinderen leuk vinden? En kan dat op een manier dat het jou als docent minder in plaats van meer tijd kost?

 Meer weten, kom dan woensdag 19 maart van 19.30 uur – 21.00 uur naar deze workshop van Saskia Pekelharing in Kaliber Kunstenschool.

Graag opgeven vóór 12 maart bij Erika:  e.bijlsma@kaliberkunstenschool.nl.

 
KEPA Cultuurdag 2020: woensdag 4 juni, 15.00 uur tot 18.00 uur

Ook in 2020 willen we een KEPA Cultuurdag organiseren. Een middag voor directeuren, ICCers en andere collega’s. Op de KEPA-dag willen we in een feestelijk en actief programma alvast een kijkje geven in het aanbod voor schooljaar 2020 – 2021.  Dit alles in de vorm van korte workshops en previews. In combinatie met een stukje kennisdeling vanuit de diverse CMK (Cultuureducatie met Kwaliteit)-projecten, ingrediënten voor weer een inspirerende en informatieve middag. SAVE THE DATE!


Xpeditie Cultuureducatie 2020

Op woensdag 27 mei organiseert het team van Rijnbrink Cultuureducatie voor de zesde keer het jaarlijkse congres Xpeditie Cultuureducatie in de provincie Overijssel. Xpeditie Cultuureducatie wil bezoekers van het congres prikkelen om na te denken over cultuureducatie, onder andere door middel van lezingen en workshops. Doelgroepen van het congres zijn het onderwijs, culturele- en erfgoedinstellingen, aanbieders van educatieve projecten, gemeenten en combinatiefunctionarissen. Bekendmaking van de locatie en het definitieve congresprogramma volgt.


We willen de nieuwsbrief ICC jaarlijks 3 keer laten uitgaan. Hiervoor vragen we ook jouw input. Wil je een uniek project of workshop op jouw school onder de aandacht brengen of andere informatie met ons delen, mail dan je bijdrage aan Erika.

Deadline voor de volgende nieuwsbrief is 25 februari 2020

Anouk Snellink   : anouk.snellink@kaliberkunstenschool.nl   T 06 - 46201131                                                  
Erika Bijlsma     :  e.bijlsma@kaliberkunstenschool.nl            T 06 - 24715947