Workshop: De magie van het theater

Theaterhotel Almelo

Terug naar het overzicht van aanbod

Omschrijving

Theater: De magie van Theater – Bas Muijs en Esther Hammink

Theater is magie, een betovering die je meeneemt naar een andere wereld. Theater raakt en ontroert mensen en zet ze aan het denken. Het maakt onderwerpen bespreekbaar, verbreedt je blik, verbindt mensen en bovenal: maakt mensen blij. Mensen máken theater. Een bijzondere wereld waar je niet vroeg genoeg mee in aanraking kunt komen. Maar wat is die wereld nu precies?

Acteur Bas Muijs neemt kinderen van groep 5 t/m 8 mee in de wondere wereld van het theater en acteren. Met een persoonlijk en speciaal op maat gemaakt educatief programma zal hij, ondersteund door tv- en filmbeelden en voorwerpen uit eigen voorstellingen, met de kinderen in gesprek gaan om de magie van theater te onderzoeken. Wat is een theater eigenlijk? Wat gebeurt er allemaal? Wat gaat er allemaal aan vooraf voordat een voorstelling op de planken komt? Maar ook, wat betekent het om op het toneel te staan, om te acteren? En hoe doe je dat? Wat doet een acteur precies? Wat is het verschil met televisie? Tevens gaat hij bij groep 8 in op de schoolmusical en geeft hij tips en trucs om de kinderen te helpen in hun spel.

Bas wordt in zijn presentatie bijgestaan door theaterdirecteur Esther Hammink. Op deze manier wordt de beleving van theater niet alleen vanuit het perspectief van een acteur verteld, maar komt ook de andere kant aan bod. Wie werken er in een theater en wat doen ze precies? Wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Hoe is het om in een theater te zijn?

Door de unieke samenwerking van acteur en theater wordt er, voor en met de kinderen, een compleet en helder beeld geschetst van wat theater écht is.

Bas Muijs is een bevlogen acteur, die zowel ervaring heeft met televisie als film (o.a. GTST, Snuf de Hond, Mijn vader is een detective) als in het theater (o.a. Romeo en Julia, Frankenstein, musical Yab Yum). Voordat hij bij het grote publiek bekend werd, volgde hij niet alleen een theateropleiding, maar ook de PABO. Ook al kreeg het acteren (vanaf het moment dat hij in 1999 gevraagd werd voor een rol in GTST) de overhand in zijn leven, zijn liefde voor het lesgeven is nooit verdwenen.

Bijzonder te vermelden is dat deze les speciaal voor Almelo en omgeving is ontwikkeld. Om de liefde voor het vak te delen, bundelen acteur Bas Muijs en de Almelose theaterdirecteur Esther Hammink hun krachten en schreven samen een lesplan om kinderen een complete blik op de theaterwereld te geven. In de afgelopen jaren hebben al 1500 Almelose basisschoolkinderen genoten van deze veelzijdige en interactieve theaterles. De vele enthousiaste reacties van kinderen en docenten hebben Bas en Esther doen besluiten de les dit schooljaar voort te zetten en zo nog meer kinderen de ‘magie van het theater’ zelf te laten ervaren.

 

Laat een review achter

Doelgroep Groep 5, Groep 5 en 6, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Groep 7 en 8,
Ervaringsvorm Actief
Discipline Theater
Locatie Almelo
Duur 90 minuten (45 minuten klassikaal en 45 minuten rondleiding)
Max. aantal deelnemers 30 leerlingen
Kosten
  • De kosten per groep zijn € 175,00
Periode of data in overleg
Begeleidend materiaal
Aansluiting bij leergebied
Aansluiting bij kerndoel
Leerlijn
Vakoverstijgende mogelijkheden
Bijzonderheden

Vragen over dit aanbod?

Voor verdere informatie over dit aanbod kun je contact opnemen met Waargenomen door Joris Kemps (j.kemps@hof88.nl)