Kunst & Techniek: Draad van Alexander

Kaliber Kunstenschool

Terug naar het overzicht van aanbod

Omschrijving

Stel je eens voor… dat je alles kan maken wat je in je hoofd ziet, waar je over droomt! Een wereld vol eindeloze mogelijkheden. Kunstenaar Alexander Calder kon dit; hij maakte alles wat hij in zijn hoofd zag, met een draad. En vervolgens liet hij zijn kunstwerken bewegen!  En dat gaan de leerlingen tijdens deze workshop ook doen.
Leerlingen tekenen eenvoudige vormen op papier, daarna buigen ze de tekeningen van soepel installatiedraad en zorgen we ervoor dat we ze op kunnen hangen. De werkstukken worden gebruikt om bewegende schaduwen te laten ontstaan. Blazen maar!
Vertrekpunt voor deze les is het boek dat Sieb Posthuma (bekend van ‘Rintje’) maakte over de Amerikaanse kunstenaar Alexander Calder (1898-1976). Het is een eenvoudig verhaal waarin de kunstenaar alles wat hij in z’n hoofd ziet kan maken van een draad.

Laat een review achter

Doelgroep Groep 3,
Ervaringsvorm Actief
Discipline Workshop beeldend
Locatie Kaliber Kunstenschool of eigen school
Duur 60 min.
Max. aantal deelnemers 30 leerlingen
Kosten
  • De kosten per groep zijn € 237,50
Periode of data Gehele schooljaar
Begeleidend materiaal
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie
Aansluiting bij kerndoel 54 (vorm), 55 (reflecteren)
Leerlijn Beeldend
Vakoverstijgende mogelijkheden 42 (oriëntatie op jezelf en de wereld, onderscheiden donker en schaduw).
Bijzonderheden Op school is een spoelbak, geschikte tafels en reinigbare vloer gewenst om de workshop op school te kunnen geven.

Vragen over dit aanbod?

Voor verdere informatie over dit aanbod kun je contact opnemen met Patricia.Vugteveen (educatie@kaliberkunstenschool.nl)