Schrijver op je scherm: persoonlijke boodschap

Bibliotheek Almelo

Terug naar het overzicht van aanbod

Omschrijving

Een persoonlijke video van de schrijver
Soms lukt het niet om iedereen op een afgesproken moment bij elkaar te krijgen of wil je vrij zijn bij het inplannen van uw programma. Een persoonlijke video betekent dat de schrijver een filmpje maakt dat is toegesneden op de groep/klas/school of programma. De schrijver gaat dus aan de slag met jullie input.
Van tevoren stem je  met de schrijver af wat de insteek van de video wordt: het vertellen over een bepaald boek, over het schrijfproces en het beantwoorden van vooraf ingezonden vragen van leerlingen bijvoorbeeld.
Ook kan de schrijver het filmpje op verzoek afsluiten met een speciale opdracht waar leerlingen zelf mee aan de slag kunnen. Tal van mogelijkheden voor een geslaagd online bezoek.
Laat een review achter

Doelgroep Groep 1, Groep 1 en 2, Groep 2, Groep 3, Groep 3 en 4, Groep 4, Groep 5, Groep 5 en 6, Groep 6, Groep 7, Groep 7 en 8, Groep 8,
Ervaringsvorm actief en receptief
Discipline Literair
Locatie Op school
Duur 30 minuten
Max. aantal deelnemers 40 leerlingen
Kosten
  • De kosten per groep zijn € 150,00
Periode of data in overleg
Begeleidend materiaal
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie Cultureel erfgoed
Aansluiting bij kerndoel 9 en 54
Leerlijn
Vakoverstijgende mogelijkheden
Bijzonderheden
  • De auteur maakt een vooraf opgenomen persoonlijke video en verstuurt deze naar de school via YouTube.
  • De video komt ‘unlisted’ op Youtube zodat hij niet openbaar te vinden is, maar alleen via een speciale link te bekijken is. Na een aantal dagen wordt de video weer verwijderd.
  • De auteur en de bibliotheek (in overleg met school) hebben contact over de inhoud van het filmpje. Een leerkracht stuurt bijvoorbeeld vragen in van kinderen of geeft details over de school of klas en eventuele wensen worden besproken zodat het filmpje persoonlijk wordt en een meerwaarde biedt ten opzichte van de al bestaande gratis voorleesfilmpjes.

Vragen over dit aanbod?

Voor verdere informatie over dit aanbod kun je contact opnemen met Mevr. E. Lamberts (elamberts@bibliotheekalmelo.nl)