Schrijver op je scherm: live bezoek

Bibliotheek Almelo

Terug naar het overzicht van aanbod

Omschrijving

Een ‘live’ en interactief bezoek van 30 minuten via een online tool (voorkeur tool van de school of  GoToMeeting via de Schrijverscentrale).  De auteur kan in onderling overleg aansluiten bij de tool die de school al gebruikt. Dit heeft als voordeel dat de kinderen al weten hoe het werkt. De docent/organisator is dan verantwoordelijk voor de toelichting bij het systeem aan de auteur.

- Natuurlijk is het hiervoor belangrijk dat kinderen op een afgesproken moment toegang hebben tot een computer, tablet of smartphone  (het liefst met webcam/audio).

- Van tevoren maken de auteur en organisator afspraken over de opzet van het bezoek, bijvoorbeeld of de microfoons van de leerlingen aan gaan of uit blijven.

- De Schrijverscentrale heeft een handleiding geschreven voor het gebruik van GoToMeeting.

Laat een review achter

Doelgroep Groep 1, Groep 1 en 2, Groep 2, Groep 3, Groep 3 en 4, Groep 4, Groep 5, Groep 5 en 6, Groep 6, Groep 7, Groep 7 en 8, Groep 8,
Ervaringsvorm actief
Discipline Literair
Locatie op school
Duur 30 minuten
Max. aantal deelnemers 30 leerlingen
Kosten
  • De kosten per groep zijn € 135,00
Periode of data in overleg
Begeleidend materiaal
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige Oriëntatie en Cultureel erfgoed
Aansluiting bij kerndoel 9 en 54
Leerlijn
Vakoverstijgende mogelijkheden
Bijzonderheden
  • - Van tevoren maken de auteur en organisator afspraken over de opzet van het bezoek, bijvoorbeeld of de microfoons van de leerlingen aan gaan of uit blijven.
  • - De Schrijverscentrale heeft een handleiding geschreven voor het gebruik van GoToMeeting, via deze tool kunnen wij ook een afspraak inplannen.

Vragen over dit aanbod?

Voor verdere informatie over dit aanbod kun je contact opnemen met Mevr. E. Lamberts (elamberts@bibliotheekalmelo.nl)